PyeongChang 2018; Gangneung Speed Skating Stadium

Gangneung 1

Architect’s description:

With two underground and three above-grade floors, this project is built for the PyeongChang 2018 Olympics on a 429,754 square meter site in Gyodong, Gangneung. The site covers a sanitary landfill and pine forest filled with Japanese pine trees. The primary goal and starting point of the project were to rehabilitate the landfill and preserve the forest. In order to achieve this, the master plan was adapted to the original topography, allowing the stadium, plaza and landscaped areas to communicate with the natural surroundings. Embodying the theme ‘Ice Scape’, the speed skating stadium reflects the natural landscape of Gangneung on the glass between the separated masses. The energy from the stadium extends outside thus unifying building and nature and creating an iconic symbol for the winter Olympics. Capitalizing off dramatic vistas of the magnificent mountains and expansive ocean, the new speed skating stadium becomes a new landmark of the region.

Samoo Architects & Engineers


Gangneung 2

Gangneung 3

Gangneung 4

Gangneung 5


Source: Samoo Architects & Engineers

Leave a Reply